AVUKAT
email
PAZARBAŞI HUKUK BÜROSU
hukuk sayfası
buro sayfası
EMAİL
ANASAYFA ANASAYFA
HUKUK SAYFASINA DÖNÜŞ

BAZI BELEDİYELERİN İMAR YÖNETMELİKLERİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASI VE BU YÖNETMELİKLERE YENİ MADDELER
EKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

 

Madde 1- Yurdumuz, binalarda ısı yalıtımı uygulamaları bakımından üç bölgeye ayrılmış ve bu bölgelere giren ilçeler ekli listelerde üç grupta gösterilmiştir. Listelerdeki İlçe Belediyeleri ile bu ilçelerin sınırları içerisinde bulunan diğer Belediyelerin imar yönetmeliklerine bölgeler itibariyle aşağıdaki maddeler eklenmiştir.

ISI YALITIMI

Madde 2- Ekli listelerdeki ilçe belediyeleri ile bu ilçelerin sınırları içinde bulunan diğer Belediyelerin imar yönetmeliklerinin 3 ncü bölümüne 43,44,45,46,47,48.maddeleri eklenmiştir.

Madde 3.43- Binalar ısı kayıpları bakımından çevre şart ve gereklerine uygun düzeyde yalıtılacak ve bu husus düzenlenerek bir <Isı Yalıtımı Projesi> ile gösterilmiş olacaktır.

  1. Bu ısı yalıtım projesinde binanın ısı kaybeden yapı bileşenlerinin ısı geçirgenlik dirençlerinin aşağıda bölgelere göre düzenlenmiş tablo I 'de verilenlerden az olmadığı gösterilir.

    Hafif yapı bileşenlerinin ısı depolama yeteneğinin yetersizliği göz önünde bulundurularak bu gibi hafifi elemanlar için tablo I 'de belirtilenlere uyulacaktır.

    TABLO I

    YAPI BİLEŞENLERİNİN MİNİMUM ISI GEÇİRGENLİK DİRENÇLERİ

    Isı geçirgenlik direnci (m2hoC/Kcal)

    I.bölge II.bölge III.Bölge

    1. Dış duvarlar 0.47 0.70 0.92

    2. Merdiven evi duvarlar 0.25 0.40 0.50

    3. Üzeri çatı ile örtülmüş tavanlar 1.20 1.50 2.40

    4. Isıtılmayan bodrum ve bina girişleri,

    atelye vb. üzerindeki döşemeler 0.65 0.93 1.50

    5. Zemine oturan döşemeler 0.65 0.93 1.50

    6. Açık geçitler üzerindeki döşemeler 1.40 2.00 2.50

    7. Düz çatı ve teras döşemeleri

    (yatay ve eğimli) 1.50 2.40 3.00

    8. 300 k2/ m2 'den daha hafif

    dış duvarlar ve düz çatılar 300 k2/m2 0.47 0.70 0.92

    200 k2/ m2 0.50 0.85 1.10

    150 k2/ m2 0.55 1.00 1.30

    100 k2/ m2 0.70 1.30 1.70

    50 k2/ m2 1.00 1.80 2.30

    20 k2/ m2 1.30 2.50 3.00

  2. Bölgelere göre pencere dış duvar ortalama ısı geçirme katsayılarının tablo II 'de verilen değerlerden büyük olmadığı gösterilir.

    TABLO II

    PENCERE DIŞ DUVAR ORTALAMA ISI GEÇİRME KATSAYILARI

    Bölgeler Kort (Kcal/m2hoC)

    I.Bölge 1.95

    II.Bölge 1.30

    III.Bölge 1.15

  3. Dış duvarların içinde yer alan hatıl, kiriş, perde, lento ve kolon (beton perde duvar hariç) gibi betonarme elemanların yalıtımı yapılması zorunlu değildir. Ancak Kort değeri hesaplanırken sözü edilen betonarme elemanların ısı geçirgenlik dirençleri, içinde bulundukları duvarın ısı geçirgenlik direncine eş değer olarak kabul edilecektir.

  4. Isı yalıtımı projesinde gerekli hesaplar TS 825 numaralı Türk Standardında açıklanan metot kullanılarak yapılacaktır. Bu konuda gerekli olan çeşitli yapı malzeme ve bileşenlerinin ısı iletkenlik hesap değerleri ile iletkenlik direnci değerleri ve hava tabaklarının ısı geçirgenlik dirençleri için TS 825 'de belirtilen değerler kullanılır.

Madde 3.44- Binanın ısı kaybeden çatı döşemeleri, bodrum döşemeleri veya zemine oturan döşemeleri ile dış duvarların ve bu duvarlarda yer alan betonarme elemanlarının yönetmelik içinde bölgelere göre verilmekte olan konstrüksiyonlardan birine uygun olması ve toplam pencere alanlarının;

Uygulama projesinde gösterilen net döşeme alanının %15 'den büyük olmaması, birinci bölge dışında kalan bölgelerde ayrıca bitişik (muntabık) çift yüzeyli veya kasalı çift yüzeyli ya da özel birleştirilmiş çift camlı olması şartları ile Madde 3.43 'de sözü edilen Isı Yalıtım Projesi yapılması şartı aranmaz. Bu gibi durumlarda Madde 4.01 'in (d) fıkrasında ifade edildiği gibi bir Isı Yalıtım Raporu düzenlenir.

Raporda, bu maddede öngörülen hususların tümüne uyulduğu belirtilir ve rapor, binanın proje müellifi ve fenni sorumlusu tarafından imzalanır.

Pencere alanları ile net döşeme alanlarının hesaplanmasına mimari projede görülen pencere ve hacimlerin kaba yapı boyutları alınır.

Madde 3.45- Isı yalıtımı için:

  1. Isı yalıtım projesi yapılması halinde Tablo I ve II 'de verilen değerlerin sağlandığı hesapla gösterilir.

  2. Isı yalıtım raporu düzenlenmesi halinde ise ısı kaybeden yapı bileşenlerinin bu yönetmelikte verilen konstrüksiyon tiplerinden birine uygunluğu sağlanacaktır.

Bu amaçla konstrüksiyonlar ve detayları mimari projelerde gösterilerek belirtilir.

Madde 3.46- Binaların zemin katında bulunan mağaza ve dükkanların vitrinleri iç tarafında, camlı veya kontrplak, tahta vb. bir malzeme ile kaplı ikinci bir yüzey teşkil edildiği taktirde yukarıda madde 3.44 'de anılan %15 üst sınır şartı aranmaz.

Birinci bölgenin dışında kalan bölgelerde binaların girişlerinde, kendi kendine kapanan donanıma sahip bir dış kapı ile çarpma şekilde açılıp kapanır bir iç kapıdan oluşan rüzgarlık düzenlenecektir.

Birinci bölgenin dışında kalan bölgelerde binalarda ısı yalıtım projesi düzenlenmesi hali dışında metal doğrama yapılmayacaktır. Ancak anıt ve sanat yapıları, kapalı yüzme havuzları, hamamlar ile mağaza, vitrin doğramaları, özel birleştirilmiş çift camlı olarak düzenlenmek koşulu ile metalden yapılabilir.

Madde 3.47- Kaloriferli binalarda kazan dairelerinin, birisi bina içine diğeri bina dışına açılmak üzere en az iki kapısı bulunacaktır.

Kazanların kenarlarının duvarlardan veya duvara monte edilmiş cihazlardan uzaklığı en az 70 cm, iki kazan arasındaki uzaklık en az 40 cm olacaktır. Kazan dairesinin yüksekliği, kazan üzerinde yer alacak düzenlerin gerektiğinde tamir ve bakımının yapılmasında zorluk doğurmamak üzere en yüksek kazan aksesuarı seviyesinin üzerinde en az 1.00 m 'lik bir serbest mesafe kalacak şekilde düzenlenecektir.

Kazan daireleri, yanma için gerekli temiz havanın girebilmesi için, zemin düzeyinde ve duman bacası kesitinin en az %50 'si kadar kesitte, bir temiz hava girişi ile dış havaya bağlanmış olacaktır.

Kazan dairelerinde, toplanacak pis havanın uzaklaştırılması için duman bacası kesitinin en az %25 'i kadar kesitte ağzı kazan dairesinin tavanı düzeyinde bulunan bir pis hava bacası bulunacaktır.

Her kazanın ayrı bir duman bacası olacak, birden fazla kazan, her ne sebeple olursa olsun aynı bacaya bağlanmayacaktır. Kalorifer bacalarına soba, şofben vs. bağlanmayacaktır.

Duman bacaları, teknik bir zorunluluk olmadıkça binanın dış duvarlarına konulmayacaktır.

Baca duvarlarının et kalınlığı bir tuğladan az olmayacak ve baca duvarı yapımında delikli tuğla ve briket kullanılmayacaktır.

Bacalar kalorifer tesisatı projesinde belirtilen kesitlerde, içine dışarıdan hava almayacak şekilde içi ve dışı sıvalı olarak yapılacaktır. Bacalar, komşu yüksek binanın, çekişi bozan etkisini azaltmak amacıyla mümkünse bu binalardan en az 6 m uzaklıkta bulunacak ve ait olduğu bina mahyasının en az 80 cm üzerine kadar çıkarılacaktır. Bacalar mümkün olduğu kadar yöne değiştirmeyecek şekilde yapılacak, yön değiştirmenin zorunlu olduğu hallerde ise, yön değiştirmede yatayla açı en az 60o olacaktır.

Bacaların en alt kotunda, saçtan ve hava sızmayacak şekilde yapılmış, contalı bir temizleme kapağı yapılacaktır. Yatay duman kanalları bacaya en az %5 'lik yükselen bir eğimle bağlanacak ve uzunluğu hiçbir suretle baca yüksekliğinin ¼ 'ünü aşmayacaktır. Duman kanallarının temizlenmelerine imkan verecek, sızdırmaz, ısı yalıtımlı, kolay açılıp kapanabilen ve en küçük ölçüsü 30x30 cm olan yeter sayıda temizleme kapağı bulunacaktır.

Duman kanalları bacaya doğrudan doğruya veya zorunlu durumlarda yuvarlak dirseklerle bağlanacak, asla 90o 'lik keskin köşeli dirsek kullanılmayacaktır.

Madde 3- Ekli listedeki ilçe Belediyeleri ile bu ilçelerin sınırları içinde bulunan diğer belediyelerin imar yönetmeliklerinin:

  1. 4.01 maddesine aşağıdaki (d) fıkrası eklenmiştir.

    (d) Usulüne ve madde 3.43 'de açıklananlara uygun bir Isı Yalıtım Projesi veya madde 3.44 'de

    belirtilenlere uygun bir Isı Yalıtım Raporu

  2. 4.05 maddesinin (e) fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye bir (f) fıkrası eklenmiştir.

    (e) Yapılacak değişiklik, yapının dış duvarlarını veya pencere ve dış kapılarını değiştiriyorsa,

    4.01 maddesinin (d) fıkrasında belirtilen belgelerin, yeni duruma göre yeniden düzenlenmesi

    gerekir.

    (f) Bu maddede sözü geçen tadilat projelerinin (3) takım olması lazımdır.

  3. 4.07 maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 4.07- 6785 sayılı Kanunun 3 ncü maddesinde sözü geçenler dışında:

Bu yönetmelik hükümlerine aykırı olmamak, taşıyıcı elemanları ve yapının ısı korunma şartları bakımından durumunu değiştirmemek koşulu ile, bahçe tanzimleri, korkuluk, paratoner, pergole ve benzerleri ile, küçük ve basit kümesler yapılması gerek bunların gerekse bölme duvarı, bahçe duvarı, duvar kaplaması, baca, saçak ve benzeri elemanların tamirleri ruhsata tabi değildir.

Madde 4- Diğer hususlar

  1. Isı bölgelerinin sıralanışı, en sıcaktan en soğuğa doğru kabul edilerek liste halinde sunulmuştur.

  2. 1.1.1983 tarihine kadar ihalesi yapılmış ruhsatı alınmamış kamu yapılarında bu yönetmelik hükümleri aranmaz.

  3. 1.1.1983 tarihinden önce inşaatı fiilen başlamış ruhsatı alınmamış yapılar ile ruhsatı alınarak fiilen inşaatı başlamamış yapılar, vermiş oldukları projelerine göre inşaatlarını yürüteceklerdir.

  4. Bodrum dahil iki katı geçmeyen, moloz ve kesme taş yığma, kerpiç, ahşap, karkas (hımış ve bağdadi) ve tuğla yığma özel yapılarda yönetmelik hükümlerine uyulması zorunlu değildir.

  5. Münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına gerek duyulmayan depo, cephanelik, ardiye, ahır, ağıl, garaj, tamirhane ve benzeri yapılarda ısı yalıtım yönetmeliği hükümlerine uyulması zorunlu değildir.

  6. İlave kat yapımında, toplam pencere alanları, uygulama projesinde gösterilen net döşeme alanının %15 'inden büyük olmamak üzere; birinci bölgede basit tek camlı pencere, diğer bölgelerde, bitişik (muntabık), çift yüzeyli ya da özel birleştirilmiş çift camlı olması ve çatı yalıtımının yönetmelik hükümlerine uyması şartı ile öngörülen ısı yalıtım projesi yapılması şartı aranmayacaktır.

  7. Isı Yalıtım Raporu düzenlenmesi halinde;

g.1- Sandviç duvarlarda betonarme hatıl, pencereli duvarlarda pencere altından, sağır duvarlarda duvar ortasından geçecektir. Herhalukarda iki hatıl arasındaki düşey mesafe 1.5 m. 'yi geçmeyecektir.

g.2- Tip konstrüksiyon detay şemalarında kullanılan ısı yalıtım gereçleri, ısı iletkenlik hesap değerlerine göre gruplandırılarak ele alınmıştır. Bu nedenle aynı ısı iletkenlik hesap değerine sahip malzemeler arasında seçimi uygulayıcı yapabilecektir. Örneğin: Tiplerde kullanımı belirtilen gazbeton yerine ısı iletkenlik hesap değeri (1) aynı olan (hafif anorganik yapılardan yapılmış hafif veya gözenekli betonlar, köpük beton, çeltik kapçığı betonu, perlit vb.) diğer malzemeler kullanılabilecektir.

g.3- Isı yalıtımının içten yapılması halinde buhar kesici bir tabaka teşkil edilecektir.

Madde 5- Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile;

Madde 6- Bu yönetmelik 1.1.1985 tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 7- Bu yönetmelik hükümlerini Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yürütür.

 

BİRİNCİ ISI BÖLGESİ İÇİN TİP KONSTRÜKSİYON ŞEMALARI

YALIN DUVARLAR

  1. Dış sıva

  2. Dolu tuğla duvar 29 cm

Delikli tuğla duvar 19 cm

Masif kısmı gözenekli

Delikli tuğla duvarlar (TS825

Çizelge 2, sıra no 6.2.3 'e uygun) 13.5 cm

Hafif agregalı beton bloklarla

Duvar 20 cm

Harçlı gazbeton duvar 13.5 cm

Yapıştırma gazbeton duvar 12.5 cm

Samanlı kerpiç duvar 22 cm

Katkısız ya da çimentolu

Kerpiç duvar 30 cm

c. İç sıva

BİRLEŞİK DUVARLAR

a. Dış sıva

b. Dolu tuğla duvar 9 cm

d. Taş duvar 50 cm

Hafif agregalı beton bloklarla duvar 20 cm

c. İç sıva

  1. Dış sıva

  2. Delikli tuğla duvar 9 cm

d. Normal agregalı beton bloklarla 20 cm

duvar
c. İç sıva

BİR YÜZEYİ YALITIMLI DUVARLAR

(Yalıtım içte veya dışta olabilir.)

  1. Sıva

  2. Talaş levha, gazbeton 2 cm

    d. Taş duvar 50 cm

    Dolu tuğla duvar 19 cm

  3. İç sıva

  1. Sıva

  2. Talaş levha, gazbeton 2 cm

    d. Normal agregalı beton bloklarla 20 cm

    duvar

  3. Sıva

ZEMİNE OTURAN DÖŞEMELER

  1. Döşeme malzemesi

  2. Tesviye betonu

  3. Grobeton

  4. Kum 21 cm

    Çakıl, kırma taş 29 cm

    Bims çakılı 8 cm

    Cüruf 10 cm

    Tuğla kırıkları 15 cm

    Perlit 6 cm

  5. Blokaj

  6. Sıkıştırılmış toprak

AÇIK GEÇİTLER ÜZERİNDEKİ DÖŞEMELER

altta olduğu döşemeler:

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Demirli beton

  3. Rende talaşı levha 6 cm

  4. Sıva

beton döşemeler:

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Rende talaşı levha 9 cm

    Perlit 20 cm

    Cüruf 24 cm

  3. Betonarme betonu

  4. Sıva

döşemeler:

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Rende talaşı levha 3 cm

    Perlit 8 cm

    Cüruf 9 cm

  3. Asmolen döşeme

  4. Sıva

gerekli asmolen blok yüksekliği

22 cm

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Asmolen döşeme 22 cm

  3. Sıva

ÇATI İLE ÖRTÜLÜ TAVANLAR

  1. Demirli beton plak

  2. Camyünü 4 cm

Saman, talaş 6 cm

Rende talaşı levha 10 cm

Gazbeton 20 cm

Perlit 15 cm

Cüruf 25 cm

Çeltik kapçığı betonu 16 cm

  1. Asmolen tavan

  2. Camyünü 1 cm

Saman, talaş 2 cm

Rende talaşı levha 3 cm

Gazbeton 6 cm

Perlit 4 cm

Cüruf 8 cm

Çeltik kapçığı beton 5 cm

a. Gazbeton asmolen tavan 19 cm

(Yalıtım gerektirmiyor.)

 

DÜZ TERAS ÇATILAR

  1. Teras döşeme kaplaması + harç

  2. Su izolasyonu

  3. Eğim betonu

  4. Polistren köpük 5 cm

    Saman, talaş 8 cm

    Rende talaşı levha 10 cm

    Gazbeton 25 cm

    Perlit 20 cm

    Cüruf 30 cm

    Çeltik kapçığı beton 20 cm

  5. Buhar dengeleyici

  6. Teviye betonu

  7. Betonarme betonu

  8. Tavan sıvası

 

İKİNCİ ISI BÖLGESİ İÇİN TİP KONSTRÜKSİYON DETAY ŞEMALARI

YALIN DUVARLAR

  1. Dış sıva

  2. Dolu tuğla duvar 39 cm

    Delikli tuğla duvar 29 cm

    Masif kısmı gözenekli delikli

    tuğla duvar (çizelge 2. sıra

    no 6.2.3 'e uygun. TS 825) 19 cm

    Hafif agregalı beton bloklarla

    duvar 30 cm

    Harçlı gazbeton duvar 22.5 cm

    Yapıştırma gazbeton duvar 17.5 cm

    Samanlı kerpiç duvar 36 cm

    Katkısız ya da çimentolu kerpiç

    duvar 48 cm

  3. İç sıva

İKİ KATMAN ARASINDA 5 cm HAVA BOŞLUĞU OLAN DUVARLAR (Sandviç)

  1. Dış sıva

  2. Delikli tuğla duvar 9 cm

    Hafif agregalı beton bloklarla

    duvar 10 cm

    d. Hava boşluğu 5 cm

    e. Taş duvar 50 cm

    Delikli tuğla duvar 19 cm

    Normal ya da hafif agregalı

    beton bloklarla duvar 20 cm

  3. İç sıva

  1. Dış sıva

  2. Dolu tuğla duvar 9 cm

    d. Hava boşluğu 5 cm

    e. Dolu tuğla duvar 19 cm

  3. İç sıva

 

BİR YÜZEYİ YALITIMLI DUVARLAR

(Yalıtım içte veya dışta olabilir.)

  1. Sıva

  2. Talaş levha

Gazbeton

  1. Taş duvar

Normal agregalı bloklarla duvar

  1. Sıva

  1. Sıva

  2. Talaş levha

Gazbeton

  1. Dolu tuğla duvar

  1. Sıva

  1. Sıva

  2. Talaş levha

Gazbeton

  1. Dolu tuğla duvar

  1. Sıva

a. Sıva

b. Talaş levha

Gazbeton

d. Dolu tuğla duvar

c. Sıva

a. Sıva

b. Talaş levha

Gazbeton

d. Dolu tuğla duvar

  1. Sıva

İKİ KATMANI ARASINDA YALITIM OLAN DUVARLAR (SANDVİÇ)

  1. Dış sıva

  2. Delikli tuğla

d. Ahşap talaşı, rende talaşı levha

Bims, perlit

Cüruf

e. Delikli tuğla

c. İç sıva

 

  1. Dış sıva

  2. Dolu tuğla 9 cm

d. Ahşap talaşı, rende talaşı levha 2 cm

Bims, perlit 4 cm

Cüruf 6 cm

  1. Normal agregalı beton bloklarla

duvar 20 cm

  1. İç sıva

  1. Dış sıva

  2. Dolu tuğla duvar 9 cm

    Delikli tuğla duvar 9 cm

    d. Ahşap talaşı, rende talaşı

    levha 2 cm

    Bims, perlit 2 cm

    Cüruf 3 cm

    e. Hafif agregalı beton bloklarla

    duvar 20 cm

  3. İç sıva

ZEMİNE OTURAN DÖŞEMELER

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Tesviye betonu

  3. Grobeton

  4. Kum 35 cm

    Çakıl, kırma taş 50 cm

    Bims çakılı 14 cm

    Cüruf 17 cm

    Tuğla kırıkları 25 cm

    Perlit 10 cm

  5. Blokaj

  6. Sıkıştırılmış toprak

AÇIK GEÇİTLER ÜZERİNDEKİ DÖŞEMELER

- Rende talaşı levha yalıtımı altta

olduğu döşemeler:

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Demirli beton döşeme

  3. Rende talaşı levha 9 cm

  4. Sıva

- Rende talaşı levha yalıtımın altta

olduğu döşemeler:

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Asmolen döşeme

c. Rende talaşı levha 3 cm

d. Sıva

- Yalıtımın üstte olduğu demirli

beton döşemeler:

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Rende talaşı levha 13 cm

    Perlit 29 cm

    Cüruf 26 cm

  3. Betonarme betonu

  4. Sıva

- Yalıtımın üstte olduğu

asmolen döşemeler:

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Rende talaşı levha 7 cm

    Perlit 17 cm

    Cüruf 21 cm

  3. Asmolen döşeme

  4. Sıva

- Yalıtımsız olarak kullanıldığında

gerekli asmolen blok yüksekliği

32 cm

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Asmolen döşeme 32 cm

  3. Sıva

ÇATI İLE ÖRTÜLÜ TAVANLAR

  1. Demirli beton plak

  2. Camyünü 5 cm

Saman, talaş 8 cm

Rende talaşı levha 13 cm

Gazbeton 12 cm

Perlit 9 cm

Cüruf 14 cm

Çeltik kapçığı beton 10 cm

a. Gazbeton asmolen tavan 24 cm

(Yalıtım gerektirmiyor.)

 

DÜZ TERAS ÇATILAR

  1. Teras döşeme kaplaması + harç

  2. Su izolasyonu

  3. Eğim betonu

  4. Polistren köpük 8 cm

    Saman, talaş 12 cm

    Rende talaşı levha 17 cm

    Gazbeton 40 cm

    Perlit 35 cm

    Cüruf 50 cm

    Çeltik kapçığı beton 33 cm

  5. Buhar dengeleyici

  6. Tesviye betonu

  7. Betonarme betonu

  8. Tavan sıvası

 

ÜÇÜNCÜ ISI BÖLGESİ İÇİN TİP KONSTRÜKSİYON DETAY ŞEMALARI

YALIN DUVARLAR

  1. Dış sıva

  2. Delikli tuğla duvar 39 cm

    Masif kısmı gözenekli delikli tuğla

    duvar (TS 825 çizelge 2. Sıra

    no.6.2.3 'e uygun) 29 cm

    Hafif agregalı beton bloklarla

    duvar 39cm

    Harçlı gazbeton duvar 27 cm

    Yapıştırma gazbeton duvar 21 cm

    Samanlı kerpiç duvar 50 cm

    Katkısız ya da çimentolu

    kerpiç duvar 65 cm

  3. İç sıva

İKİ KATMANI ARASINDA 5 cm HAVA BOŞLUĞU OLAN DUVARLAR (Sandviç)

  1. Dış sıva

b. Delikli tuğla duvar 9 cm

d. Hava boşluğu 5 cm

e. Delikli tuğla duvar 19 cm

Hafif agregalı beton bloklarla

duvar 20 cm

c. İç sıva

BİR YÜZEYİ YALITIMLI DUVARLAR

(Yalıtım içte veya dışta olabilir.)

  1. Sıva

  2. Talaş levha 5 cm

    Gazbeton 10 cm

    d. Taş duvar 50 cm

  3. Sıva

  1. Sıva

  2. Talaş levha 4 cm

    Gazbeton 9 cm

    d. Dolu tuğla duvar 19 cm

  3. Sıva

  1. Sıva

  2. Talaş levha 3 cm

    Gazbeton 6 cm

    d. Dolu tuğla duvar 29 cm

  3. Sıva

Sıva

  1. Talaş levha 4 cm

Gazbeton 7 cm

d. Delikli tuğla duvar 19 cm

Hafif agregalı beton bloklarla

duvar 29 cm

c. Sıva

  1. Sıva

  2. Talaş levha 2 cm

    Gazbeton 4 cm

    d. Delikli tuğla duvar 29 cm

    c. Sıva

    a. Sıva

    b. Talaş levha 5 cm

    Gazbeton 10 cm

    d. Normal agregalı beton bloklarla

    duvar 20 cm

  3. Sıva

    a. Sıva

    b. talaş levha 4 cm

    Gazbeton 8 cm

  4. Hafif agregalı beton bloklarla

Duvar 20 cm

c. Sıva

İKİ KATMAN ARASINDA YALITIM OLAN DUVARLAR (Sandviç)

  1. Dış sıva

  2. Dolu tuğla duvar 9 cm

d. Ahşap talaşı 3 cm

Rende talaşı levha 4 cm

Bims, perlit 8 cm

Cüruf 12 cm

e. Taş duvar 50 cm

c. İç sıva

 

  1. Dış sıva

  2. Delikli tuğla duvar 9 cm

    d. Ahşap talaşı 3 cm

    Rende talaşı levha 3 cm

    Bims, perlit 7 cm

    Cüruf 11 cm

    e. Taş duvar 50 cm

  3. İç sıva

  1. Dış sıva

  2. Dolu tuğla duvar 9 cm

    d. Ahşap talaşı 3 cm

    Rende talaşı levha 4 cm

    Bims, perlit 9 cm

    Cüruf 13 cm

    e. Dolu tuğla duvar 19 cm

  3. İç sıva

  1. Dış sıva

  2. Delikli tuğla duvar 9 cm

    Hafif agregalı beton bloklarla

    duvar 10 cm

    d. Ahşap talaşı 2 cm

    Rende talaşı levha 2 cm

    Bims, perlit 6 cm

    Cüruf 9 cm

    e. Delikli tuğla 19 cm

  3. İç sıva

  1. Dış sıva

  2. Dolu tuğla duvar 9 cm

d. Ahşap talaşı 3 cm

Rende talaşı levha 4 cm

Bims, perlit 8 cm

Cüruf 12 cm

  1. Normal agregalı beton bloklarla

    duvar 20 cm

    c. İç sıva

    a. Dış sıva

    b. Delikli tuğla duvar 9 cm

    Hafif agregalı beton bloklarla

    duvar 10 cm

    d. Ahşap talaşı 3 cm

    Rende talaşı levha 3 cm

    Bims, perlit 7 cm

    Cüruf 11 cm

  2. Normal agregalı beton bloklarla

duvar 20 cm

  1. İç sıva

  1. Dış sıva

  2. Dolu tuğla duvar 9 cm

d. Ahşap talaşı 2 cm

Rende talaşı levha 3 cm

Bims, perlit 6 cm

Cüruf 9 cm

  1. Hafif agregalı beton bloklarla

Duvar 20 cm

  1. İç sıva

  1. Dış sıva

  2. Delikli tuğla duvar 9 cm

Hafif agregalı beton bloklarla

Duvar 10 cm

d. Ahşap talaşı 2 cm

Rende talaşı levha 3 cm

Bims, perlit 5 cm

Cüruf 8 cm

  1. Hafif agregalı beton bloklarla

Duvar 20 cm

  1. İç sıva

ZEMİNE OTURAN DÖŞEMELER

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Tesviye betonu

  3. Grobeton

  4. Bims çakılı 25 cm

    Cüruf 30 cm

    Tuğla kırıkları 44 cm

    Perlit 18 cm

  5. Blokaj

  6. Sıkıştırılmış toprak

AÇIK GEÇİTLER ÜZERİNDEKİ DÖŞEMELER

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Demirli beton döşeme

  3. Rende talaşı levha 16 cm

  4. Sıva

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Asmolen döşeme

  3. Rende talaşı levha 10 cm

  4. Sıva

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Gazbeton döşeme

  3. Rende talaşı levha 5 cm

  4. Sıva

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Rende talaşı levha 16 cm

    Perlit 37 cm

    Cüruf 46 cm

  3. Betonarme betonu

  4. Sıva

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Rende talaşı levha 11 cm

    Perlit 25 cm

    Cüruf 31 cm

  3. Asmolen döşeme

  4. Sıva

asmolen blok yüksekliği 41 cm

  1. Döşeme malzemesi + harç

  2. Asmolen döşeme 41 cm

  3. Sıva

ÇATI İLE ÖRTÜLÜ TAVANLAR

  1. Demirli beton plak

  2. Camyünü 8 cm

Saman, talaş 13 cm

Rende talaşı levha 20 cm

Gazbeton 40 cm

Perlit 30 cm

Cüruf 50 cm

Çeltik kapçığı beton 34 cm

a. Asmolen tavan

b. Camyünü 5 cm

Saman, talaş 9 cm

Rende talaşı levha 14 cm

Gazbeton 30 cm

Perlit 20 cm

Cüruf 23 cm

 

a. Gazbeton asmolen tavan 39 cm

(Yalıtım gerektirmiyor.)

 

DÜZ TERAS ÇATILAR

  1. Teras döşeme kaplaması + harç

  2. Su izolasyonu

  3. Eğim betonu

  4. Polistren köpük 10 cm

    Saman, talaş 15 cm

    Rende talaşı levha 22 cm

    Gazbeton 50 cm

    Perlit 40 cm

    Cüruf 65 cm

    Çeltik kapçığı beton 42 cm

  5. Buhar dengeleyici

  6. Tesviye betonu

  7. Betonarme betonu

  8. Tavan sıvası

 

BİRİNCİ ISI BÖLGESİNE GİREN BELEDİYELER

 

  1. ADANA (Merkez)

  2. AKÇAKALE

  3. AKHİSAR

  4. ALANYA

  5. ALAŞEHİR

  6. ALTINÖZÜ

  7. ANAMUR

  8. ANTALYA (Merkez)

  9. AYDIN (Merkez)

  10. AYVALIK

  11. BAYINDIR

  12. BERGAMA

  13. BİRECİK

  14. BODRUM

  15. BORNOVA

  16. CEYHAN

  17. CİZRE

  18. ÇEŞME

  19. ÇİNE

  20. DATÇA

  21. DİKİLİ

  22. DÖRTYOL

  23. ERDENLİ

  24. FETHİYE

  25. FİNİKE

  26. FOÇA

  27. GAZİPAŞA

  28. GERMENLİK

  29. HALFETİ

  30. HATAY (Antakya)

  31. HASSA

  32. İÇEL (Mersin)

  33. İSLAMİYE

  34. İSKENDERUN

  35. İZMİR (Merkez)

  36. KADİRLİ

  37. KARABURUN

  38. KARAİSALI

  39. KARATAŞ

  40. KARŞIYAKA

  41. KAŞ

  42. KEMALPAŞA

  43. KINIK

  44. KIRKAĞAÇ

  45. KIRIKHAN

  46. KIZILTEPE

  47. KOÇARLI

  48. KOZAN

  49. KÖYCEĞİZ

  50. KOMLUCA

  51. KUŞADASI

  52. KUYUCAK

  53. MANAVGAT

  54. MANİSA (Merkez)

  55. MARMARİS

  56. MENEMEN

  57. MİLAS

  58. MUT

  59. NAZİLLİ

  60. NİZİP

  61. NUSAYBİN

  62. OSMANİYE

  63. ÖDEMİŞ

  64. REYHANLI

  65. SALİHLİ

  66. SAMANDAĞ

  67. SARAYKÖY

  68. SARUHANLI

  69. SEFERİHİSAR

  70. SELÇUK

  71. SERİK

  72. SİLİFKE

  73. SOMA

  74. SÖKE

  75. SULTANHİSAR

  76. SURUÇ

  77. TARSUS

  78. TİRE

  79. TORBALI

  80. TURGUTLU

  81. TÜRKOĞLU (Kahramanmaraş)

  82. URFA (Merkez)

  83. URLA

  84. VİRANŞEHİR

  85. YAYLADAĞI

  86. YENİPAZAR

  87. YURTALIK

İKİNCİ ISI BÖLGESİNE GİREN BELEDİYELER

  1. ABANA

  2. ACIPAYAM

  3. ADALAR

  4. ADIYAMAN (Merkez)

  5. AĞIN

  6. AĞLASUN

  7. AKÇAABAT

  8. AKÇADAĞ

  9. AKÇAKOCA

  10. AKKUŞ

  11. AKSEKİ

  12. AKYAZI

  13. ALAÇAM

  14. AMASYA (Merkez)

  15. ANDIRIN

  16. ARAKLI

  17. ARDANUÇ

  18. ARDEŞEN

  19. ARHAVİ

  20. ARSİN

  21. ARTVİN (Merkez)

  22. ATABEY

  23. AYANCIK

  24. AYBATI

  25. AYVACIK

  26. AZDAVAY

  27. BABAESKİ

  28. BAHÇE

  29. BAFRA

  30. BAKIRKÖY

  31. BALIKESİR (Merkez)

  32. BALYA

  33. BANAZ

  34. BANDIRMA

  35. BARTIN

  36. BATMAN

  37. BAYKAN

  38. BAYRAMİÇ

  39. BESNİ

  40. BEŞİKTAŞ

  41. BEŞİRİ

  42. BEYKOZ

  43. BEYOĞLU

  44. BİGA

  45. BİGADİÇ

  46. BİLECİK (Merkez)

  47. BİSMİL

  48. BORÇKA

  49. BOYABAT

  50. BOZCAADA

  51. BOZDOĞAN

  52. BOZKIR

  53. BOZKURT

  54. BOZOVA

  55. BOZÖYÜK

  56. BUCAK

  57. BULANCAK

  58. BULDAN

  59. BURDUR (Merkez)

  60. Burhaniye

  61. Bursa (Merkez)

  62. CİDE

  63. ÇAL

  64. ÇAMELİ

  65. ÇAMLIHEMŞİN

  66. ÇAN

  67. ÇANAKKALE (Merkez)

  68. ÇARDAK

  69. ÇARŞAMBA

  70. ÇATALCA

  71. ÇATALZEYTİN

  72. ÇAYCUMA

  73. ÇAYELİ

  74. ÇAYKARA

  75. ÇELİKHAN

  76. ÇERKEZKÖY

  77. ÇERMİK

  78. ÇINAR

  79. ÇİVRİL

  80. ÇORLU

  81. ÇORUH

  82. ÇÜMGÜŞ

  83. DARENDE

  84. DAZKIRI

  85. DEMİRCİ

  86. DEMİRKÖY

  87. DENİZLİ (Merkez)

  88. DERELİ

  89. DERİK

  90. DEVREK

  91. DİCLE

  92. DİNAR

  93. DİYARBAKIR (Merkez)

  94. DOĞANŞEHİR

  95. DOMANİÇ

  96. DURAĞAN

  97. DURSUNBEY

  98. DÜZCE

  99. ECEABAT

  100. EDİRNE (Merkez)

  101. EDREMİT

  102. EĞRİDİR

  103. ELMALI

  104. EMET

  105. EMİNÖNÜ

  106. ENEZ

  107. ERBAA

  108. ERDEK

  109. EREĞLİ (Karadeniz)

  110. ERFELEK

  111. ERGANİ

  112. ERMENEK

  113. ERUH

  114. ESPİYE

  115. EŞME

  116. EYNESİL

  117. EYÜP

  118. EZİNE

  119. FATİH

  120. FATSA

  121. FEKE

  122. FINDIKLI

  123. GAZİANTEP (Merkez)

  124. GAZİOSMANPAŞA

  125. GEBZE

  126. GEDİZ

  127. GELİBOLU

  128. GEMLİK

  129. GERCÜŞ

  130. GERGER

  131. GERZE

  132. GEYVE

  133. GİRESUN (Merkez)

  134. GÖLCÜK

  135. GÖLBAŞI

  136. GÖLHİSAR

  137. GÖLPAZARI

  138. GÖNEN

  139. GÖRDES

  140. GÖRELE

  141. GÖYNÜCEK

  142. GÖYNÜK

  143. GÖLKÖY

  144. GÜLNAR

  145. GÜNDOĞMUŞ

  146. GÜNEY

  147. HADIM

  148. HANİ

  149. HAVRAN

  150. HAVSA

  151. HAVZA

  152. HAYRABOLU

  153. HENDEK

  154. HİLVAN

  155. HOPA

  156. ISPARTA (Merkez)

  157. İDİL

  158. İKİZDERE

  159. İMROZ

  160. İNEBOLU

  161. İNEGÖL

  162. İPSALA

  163. İSTANBUL (Merkez)

  164. İVRİNDİ

  165. İZNİK

  166. KADIKÖY

  167. KAHTA

  168. KALE

  169. KALKANDERE

  170. KANDIRA

  171. KARABÜK

  172. KARACABEY

  173. KARACASU

  174. KARAHALLI

  175. KARAMÜRSEL

  176. KARASU

  177. KARGI

  178. KARTAL

  179. KAVAK

  180. KAYNARCA

  181. KEBAN

  182. KEÇİBORLU

  183. KELES

  184. KEPSUT

  185. KEŞAN

  186. KEŞAP

  187. KIRKLARELİ (Merkez)

  188. KİLİS

  189. KİRAZ

  190. KOCAELİ (İzmit)

  191. KOFÇAZ

  192. KORGAN

  193. KORKUTELİ

  194. KOZLUK

  195. KULA

  196. KUMRU

  197. KURTALAN

  198. KURUCAŞİLE

  199. KÜRE

  200. LADİK

  201. LALAPAŞA

  202. LAPSEKİ

  203. LÜLEBURGAZ

  204. MAÇKA

  205. MADEN

  206. MALATYA (Merkez)

  207. MALKARA

  208. MANYAS

  209. KAHRAMANMARAŞ (Merkez)

  210. MARDİN (Merkez)

  211. MAZIDAĞI

  212. MENGEN

  213. MERİÇ

  214. MİDYAT

  215. MUDANYA

  216. MUDURNU

  217. MUĞLA (Merkez)

  218. MURATLI

  219. M. KEMALPAŞA

  220. NİKSAR

  221. OF

  222. OĞUZELİ

  223. ORDU (Merkez)

  224. ORHANELİ

  225. ORHANGAZİ

  226. OSMANCIK

  227. OSMANELİ

  228. ÖMERLİ

  229. PALU

  230. PAZAR

  231. PAZARCIK

  232. PAZARYERİ

  233. PEHLİVANKÖY

  234. PERŞEMBE

  235. PINARHİSAR

  236. POZANTI

  237. PÜTÜRGE

  238. REŞADİYE

  239. RİZE (Merkez)

  240. SAFRANBOLU

  241. SAKARYA (Adapazarı)

  242. SAMSAT

  243. SAMSUN (Merkez)

  244. SAPANCA

  245. SARAY

  246. SARICAKAYA

  247. SARIGÖL

  248. SARIYER

  249. SAVAŞTEPE

  250. SAVUR

  251. SELENDİ

  252. SENİRKENT

  253. SINDIRGI

  254. SİİRT (Merkez)

  255. SİLİVRİ

  256. SİLOPİ

  257. SİLVAN

  258. SİMAV

  259. SİNOP (Merkez)

  260. SİVASLI

  261. SİVEREK

  262. SÜĞÜT

  263. SULUOVA

  264. SUSURLUK

  265. SÜRMENE

  266. SÜTÇÜLER

  267. ŞARKÖY

  268. ŞİLE

  269. ŞIRNAK

  270. ŞİRVAN

  271. ŞİŞLİ

  272. TAŞKÖPRÜ

  273. TAŞOVA

  274. TAVAS

  275. TAVŞANLI

  276. TEFENNİ

  277. TEKİRDAĞ (Merkez)

  278. TERME

  279. TİREBOLU

  280. TRABZON (Merkez)

  281. TOKAT (Merkez)

  282. TONYA

  283. TORUL

  284. TURHAL

  285. TÜRKELİ

  286. ULA

  287. ULUBEY (Ordu)

  288. ULUBEY (Uşak)

  289. ULUBORLU

  290. ULUS

  291. UŞAK (Merkez)

  292. UZUNKÖPRÜ

  293. ÜNYE

  294. ÜSKÜDAR

  295. VAKFIKEBİR

  296. VEZİRKÖPRÜ

  297. VİZE

  298. YALOVA

  299. YATAĞAN

  300. YAVUZELİ

  301. YENİCE

  302. YENİŞEHİR

  303. YEŞİLOVA

  304. YIĞILCA

  305. YOMRA

  306. ZEYTİNBURNU

  307. ZONGULDAK (Merkez)

ÜÇÜNCÜ ISI BÖLGESİNE GİREN BELEDİYELER

  1. ADİLCEVAZ

  2. AFŞİN

  3. AFYON

  4. AĞRI (Merkez)

  5. AHLAT

  6. AKDAĞMADENİ

  7. AKSARAY

  8. ALAŞEHİR

  9. ALACA

  10. ALMUS

  11. ALTINTAŞ

  12. ALTINDAĞ

  13. ALUÇRA

  14. ANKARA (Merkez)

  15. ARAÇ

  16. ARALIK

  17. ARAPKİR

  18. ARDAHAN

  19. ARGUVAN

  20. ARPAÇAY

  21. ARTOVA

  22. AŞKALE

  23. AVANOS

  24. AYAŞ

  25. BALA

  26. BASKİL

  27. BAŞKALE

  28. BAYAT

  29. BAYBURT

  30. BEYPAZARI

  31. BEYŞEHİR

  32. BEYTÜLŞEBAP

  33. BİNGÖL (Merkez)

  34. BİTLİS (Merkez)

  35. BOĞAZLIYAN

  36. BOLU (Merkez)

  37. BOLVADİN

  38. BOR

  39. BULANIK

  40. BÜNYAN

  41. CİHANBEYLİ

  42. ÇAMARDI

  43. ÇAMLIDERE

  44. ÇANKAYA

  45. ÇANKIRI (Merkez)

  46. ÇAT

  47. ÇATAK

  48. ÇAY

  49. ÇAYIRALAN

  50. ÇAYIRLI

  51. ÇEKEREK

  52. ÇEMİŞKEZEK

  53. ÇERKEŞ

  54. ÇILDIR

  55. ÇİÇEKDAĞ

  56. ÇİFTELER

  57. ÇORUM (Merkez)

  58. ÇUBUK

  59. ÇUKURCA

  60. ÇUMRA

  61. DADAY

  62. DELİCE

  63. DERİNKUYU

  64. DEVELİ

  65. DEVRAKANİ

  66. DİŞOR

  67. DİVRİĞİ

  68. DİYADİN

  69. DOĞANHİSAR

  70. DOĞUBEYAZİT

  71. EFLANİ

  72. ELAZIĞ (Merkez)

  73. ELBİSTAN

  74. ELDİVAN

  75. ELEŞKİRT

  76. ELMADAĞ

  77. EMİRDAĞ

  78. ERCİŞ

  79. EREĞLİ (Konya)

  80. ERZİNCAN (Merkez)

  81. ERZURUM (Merkez)

  82. ESKİPAZAR

  83. ESKİŞEHİR (Merkez)

  84. FELAHİYE

  85. GELENDOST

  86. GEMEREK

  87. GENÇ

  88. GEREDE

  89. GEVAŞ

  90. GÖKSUN

  91. GÖLE

  92. GÜDÜL

  93. GÜLŞEHİR

  94. GÜMÜŞHACIKÖY

  95. GÜMÜŞHANE (Merkez)

  96. GÜRPINAR

  97. GÜRÜN

  98. HACIBEKTAŞ

  99. HAFIK

  100. HAKKARİ (Merkez)

  101. HAMUR

  102. HANAK

  103. HAYMANA

  104. HAZRO

  105. HEKİMHAN

  106. HINIS

  107. HİZAN

  108. HORASAN

  109. HOZAT

  110. IĞDIR

  111. ILGAZ

  112. ILGIN

  113. İHSANİYE

  114. İLİÇ

  115. İMRANLI

  116. İNCESU

  117. İSKİLİP

  118. İSPİR

  119. KADINHANI

  120. KAĞIZMAN

  121. KALECİK

  122. KAMAN

  123. KANGAL

  124. KARAKOÇAN

  125. KARAMAN

  126. KARAPINAR

  127. KARAYAZI

  128. KARLIOVA

  129. KARS (Merkez)

  130. KASTAMANONU (Merkez)

  131. KAYSERİ (Merkez)

  132. KELKİT

  133. KEMAH

  134. KEMALİYE

  135. KESKİN

  136. KIBRISCIK

  137. KIĞI

  138. KIRIKKALE

  139. KIRŞEHİR (Merkez)

  140. KIZILCAHAMAM

  141. KONYA (Merkez)

  142. KOYULHİSAR

  143. KOZAKLI

  144. KULU

  145. KULP

  146. KURŞUNLU

  147. KÜTAHYA (Merkez)

  148. LİCE

  149. MAĞARA (Merkez)

  150. MAHMUDİYE

  151. MALAZGİRT

  152. MAZGİRT

  153. MECİTÖZÜ

  154. MERZİFON

  155. MESUDİYE

  156. MİHALLIÇÇIK

  157. MUCUR

  158. MURADİYE

  159. MUŞ

  160. MUTKİ

  161. NALLIHAN

  162. NARMAN

  163. NAZMİYE

  164. NEVŞEHİR (Merkez)

  165. NİĞDE (Merkez)

  166. OLTU

  167. OLUR

  168. ORTA

  169. ORTAKÖY (Çorum)

  170. ORTAKÖY (Niğde)

  171. OVACIK (Tunceli)

  172. OVACIK (Çankırı)

  173. ÖZALP

  174. PASİNLER

  175. PATNOS

  176. PERTEK

  177. PERVARİ

  178. PINARBAŞI

  179. PÜLÜMÜR

  180. POLATLI

  181. POSOF

  182. REFAHİYE

  183. SAİMBEYLİ

  184. SANDIKLI

  185. SARAYÖNÜ

  186. SARIKAMIŞ

  187. SARIKAYA

  188. SARIOĞLAN

  189. SARIZ

  190. SASON

  191. SEBEN

  192. SELİM

  193. SEYDİŞEHİR

  194. SEYİTGAMI

  195. SINCANLI

  196. SİVAS (Merkez)

  197. SİVRİCE

  198. SİVRİHİSAR

  199. SOLHAN

  200. SORGUN

  201. SULAKYURT

  202. SULTANDAĞ

  203. SUNGURLU

  204. SUSUZ

  205. SUŞEHRİ

  206. ŞABANÖZÜ

  207. ŞARKIŞLA

  208. ŞARKİKARAAĞAÇ

  209. ŞAVŞAT

  210. ŞEBİNKARAHİSAR

  211. ŞEFAATLİ

  212. ŞEMDİNLİ

  213. ŞENKAYA

  214. ŞEREFLİKOÇHİSAR

  215. ŞİRAN

  216. ŞUHUT

  217. TAŞLIÇAY

  218. TATVAN

  219. TEKMAN

  220. TERCAN

  221. TOMARZA

  222. TORTUN

  223. TOSYA

  224. TUNCELİ (Merkez)

  225. TUTAK

  226. TUZLUCA

  227. ULUDERE

  228. ULUKIŞLA

  229. ÜRGÜP

  230. VAN (Merkez)

  231. VARTO

  232. YAHYALI

  233. YALVAÇ

  234. YAPRAKLI

  235. YENİMAHALLE

  236. YERKÖY

  237. YEŞİLHİSAR

  238. YEŞİLYURT

  239. YILDIZELİ

  240. YOZGAT (Merkez)

  241. YUNAK

  242. YUSUFELİ

  243. YÜKSEKOVA

  244. ZARA

  245. ZİLE
AVUKAT
email
PAZARBAŞI HUKUK BÜROSU
hukuk sayfası
buro sayfası
EMAİL
ANASAYFA ANASAYFA
HUKUK SAYFASINA DÖNÜŞ